Ett nytt bokförlag ska etableras i Sverige och Jonas Axelsson, en veteran i bokbranschen, ska bli förlagschef. Arkivbild.
Ett nytt bokförlag ska etableras i Sverige och Jonas Axelsson, en veteran i bokbranschen, ska bli förlagschef. Arkivbild.

Jonas Axelsson kliver ner från vd-posten för litteraturagenturen Partners in stories. I stället ska han bli förlagschef för Polaris förlag tillsammans med danska JP/Politikens forlag.

– Jag har varit med i branschen ganska länge och fick plötsligt ett erbjudande som jag skulle ångra om jag tackade nej till, säger Jonas Axelsson.

Utgivningen ska främst fokusera på skönlitteratur, spänningsromaner och populär fakta för de breda massorna. De första titlarna är planerade att ges ut under 2017:s andra hälft.

– Det är böcker som jag själv dras till själv. Det brukar funka bäst om man ger ut litteratur som man själv gillar. Politiken har också varit väldigt duktiga att driva upp upplagorna på sin utgivning, samtidigt som de har hållit nere utgivningslistans storlek.

Jonas Axelsson fortsätter som vd för Partners in stories fram till dess att en ny vd är tillsatt. Han kommer fortsatt att äga 30 procent av företaget. Förlaget Natur & Kultur äger resterande andel.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset