I Texas kan du få böter om du bär din dildo synligt men det är helt okej att visa sitt vapen.
I Texas kan du få böter om du bär din dildo synligt men det är helt okej att visa sitt vapen.

Terrordådet i Orlando har återigen väckt debatt om USA:s generösa vapenlagar. I Texas har lagarna inte skärpts utan lättats och det är nu tillåtet att bära vapen helt synligt. I protest bär studenter på universitetet i Austin dildos rapporterar DN.

Texas blev nyligen den 45:e delstaten som tillåter att pistoler bärs öppet i hölster på höften eller vid axeln skriver  DN.

– Kriminella är fegisar. De föredrar mjuka mål. Är jag synligt beväpnad lämnar de mig ifred, säger Terry Holcomb, mångårig vapenaktivist och grundare av organisationen Texas Carry, till DN.

► LÄS MER: Kvinnlig fånge fick inte ha dildo vid partnerbesök – ”kränkande”

Men alla välkomnar inte det generösare tilltagen i lagen. Texasbon Jessica Jon som DN träffat har skapade iniativet #cocksnotglocks vilket betyder pittar, inte pistoler. I ett facebookevent uppmanar hon alla att bära dildos synligt den 24 augusti då det blir tillåtet att bära vapen på offentliga universitet. Hittills har 10 000 personer anmält sig.

– Enligt Texas lagar räknas en dildo som obscen och stötande och att visa en på campus kan medföra böter: ett skjutvapen är tillåtet, men inte en ofarlig plastleksak, säger Jessica Jon till DN.

► LÄS MER: 9 av 10 terrormisstänkta kan köpa vapen i USA

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik Brott