Bubblande viner är nästan en självklarhet i sommarvärmen. Metro tipsar om de bästa vinerna på Systembolaget just nu. Och det är Frankrike som gäller i glasen i sommar.

Metro har samlat några av sommarens bästa bubbelviner. Både med och utan alkohol.

Langlois, Frankrike. Nr 7404, 119 kr. Elegant torrt lyxbubbel från franska Loire. Äpple, grape inlindat
i viss sötma. Bästa bubblet i ordinarie sortiment bland icke-champagner.

Cremant de bourgogne Geisweiler, Frankrike. Nr 7685, 98 kr. Ett av få mousserande viner som påminner mycket om champagne. Brödig och lite krispig, fräsch och torr och framför allt, prisvärd.

Rotari Rosé, Italien. Nr 7701, 99 kr. Det kryllar av rosébubbel med störande beska och med lite utspädd smakupplevelse. Men Rotari gör det bra. Nyplockade smultron förgyller smaken.

Delmas, Cremant, Frankrike. Nr 7694, 119 kr. Sydfranskt kvalitetsbubbel ganska  lik en yngre champagne med ganska tydlig brödighet. Ekologiskt odlade druvor som ger en dryck av mycket hög cremantklass.

Codorniu, cava Spanien. Nr 7735, 69 kr. Spaniens bästa bubbel finns i beställningssortimentet. Men bland Systembolagets ordinarie sortiment är det nog denna halvtorra favorit som smakar mest och bäst. Oförskämt bra pris dessutom.

Billabong, Australien. Nr 1945, 44 kr. Dricker man alkoholfritt vin vill man ju gärna att det skall smaka vindruva. Detta avalkoholiserade vin från Australien hör till de allra bästa på Systembolaget. Torrt, fräscht och smakrikt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset