Modos tränare Andreas Johansson.
Modos tränare Andreas Johansson.

Modo gjorde fiasko i fjol och åkte ur SHL-ishockeyn.Efter en snabb utvärdering kom de fram till att tränaren Andreas Johansson skulle få förtroendet att ta upp dem igen.– Revansch är egentligen den bästa motivation man kan ha i livet, säger han inför morgondagens premiär i hockeyallsvenskan.

Efter 39 säsonger i högstaligan blir det en helt ny bakgård för Modo denna säsong.

Istället för möten med Skellefteå, Frölunda och Växjö väntar Pantern, Västervik och Vita Hästen.

Mer eller mindre hela laget har försvunnit, men Andreas Johansson är kvar.

– Att åka ut, det vill väl ingen. Men det är avklarat nu. För mig som tränare är det här en fantastisk resa. Man måste inte alltid vara där det är som högst. Processen att jobba med rätt människor och göra rätt saker från början attraherar mig, säger Johansson.

Det tog inte lång tid efter nedflyttningen i våras som jobbet började med denna säsong.

18 spelare försvann och det blev mer eller mindre ett blankt papper.

– Ja, det är ett nytt lag. Det är väldigt inspirerande. Tänk också på att våra unga spelare är landslagsspelare i sina åldrar. Med några månader i allsvenskan kommer de att växa in och bli otroligt duktiga. Om man ska prata målsättning så vill vi vara där när det brinner till på slutet, säger Johansson.

Prova på allsvenskan

Det finns faktiskt spelare som stannar kvar och tar ansvar för det som de ställde till med förra säsongen.

Backen Oscar Hedman är en av dem

Efter 13 säsonger i SHL får han nu prova på spel i allsvenskan.

– Jag har sett en hel del ha på tv, det blir lite annorlunda. Det är nästan mindre tid med pucken här än i SHL, men man får anpassa sig. Mycket nytt, många unga i laget, men vi har mycket tekniska kvalitéer. Vi har lite mer träningsmentalitet och jäklar-anamma. Kanske det som har fattats de senaste säsongerna, säger Hedman.

Alla vill slå Modo

Andreas Johansson igen:

– Jag har otrolig respekt för allsvenskan, jag har coachat i den förut. Det kommer bli tufft för oss, vi kommer bli jagade. Alla kommer vilja slå oss, men det är ingen skillnad mot vad vi vill. Vi vill slå alla också, säger han.

TT: Hur viktiga blir de fem första matcherna?

– Får vi ingen bra start måste vi hantera det, får vi en bra start måste vi hantera det. Det är så det fungerar i livet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset