Ribersborgs kallbadhus är en av badhusen du inte ska missa.
Ribersborgs kallbadhus är en av badhusen du inte ska missa.

Sommaren börjar närma sig sitt slut men några bad till hinner en alltid med innan det är dags att hänga upp badkläderna. Här kommer några tips på hur du kan förlänga badsäsongen.

Hylliebadet, Malmö

Hyllievångsvägen 20,
Malmö kryllar inte direkt av inomhusbassänger men sen ett par år tillbaka finns Hylliebadet där man kan motionssimma, leka i familjebadet eller vara med i vattenlekar. De har hinderbanor i vatten – dröm! Ps, för den som vill finns det också relaxavdelning och gym.

Högevallsbadet, Lund
Högevallsgatan 3, Lund,
Tänk ert djungelbad, vågbassäng, klättervägg, vildfors och 213 meter vattenrutschbanor bland palmer och träd. Fem minuter från Lunds C hittar du Högevallsbadet där du utöver äventyrsbad kan motionssimma. Högevallsbadet har HBTQ-certifiering genom RFSL och är tillgänglighetsanpassat.

LÄS MER: Här är bästa löpspåren i Malmö

Ribersborgs kallbadhus, Malmö
Limhamnsvägen, Brygga 1,
Om du inte gillar klor och spring är kallbad kanske något för dig. Kallis är en av mina absoluta favoritplatser på jorden och här kan du en solig dag sola ute på bryggan och en kall dag basta och bada. Min rekommendation är att göra det året om för att det finns nästan inget bättre än kallbad.

Sibbarps Saltsjöbad
Sommarvägen , 216 11 Limhamn,
En annan pärla på kallbadskartan är Sibbarps Saltsjöbad. Bastun är vedeldad, kaffebrödet är hembakat och även här kan du bada både varma och kalla dagar. Lite längre cykeltur om du åker från stan men också lite lugnare tempo när du väl är där.

LÄS MER: En heldag i Malmö – här är bästa tipsen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset