Sveriges största popstjärna besöker Mölleplatsen.
Sveriges största popstjärna besöker Mölleplatsen.

Malmöfestivalen lockar som vanligt med ett digert artistutbud i mitten av augusti men det är långt ifrån den enda kanonkonserten i Skåne i sommar. Här är fem konserter du inte vill missa.

Håkan Hellström, Malmö 22 juli
Sveriges största popstjärna inspireras av Bob Dylans 70-talsturné ”Rolling thunder revue” och ger sig ut på en stor turné i Norden med ett varierande gäng gästartister. Den 22 juli rullar turnén in på Mölleplatsen.

LÄS MER: Här är bästa after worken i Malmö

Vi som älskar 90-talet, Malmö 29 juli
Älskar du att dansa till gamla hits som ”Barbie girl”, ”No limit”, ”Boom, boom, boom!!” och ”Mr. Vain” är det här ett måste. Under en sommardag samlas 90-talets musikhjältar på Mölleplatsen och bjuder in till stort party.

Toto, Helsingborg 2 augusti
”Africa” är en av världens bästa låtar. Så är det bara. Att Toto är ett gäng gamla gubbar som är alldeles för glada i lååånga instrumental partier spelar mindre roll. Självklart vill man se dem framföra ”Africa” åtminstone en gång innan man – eller de – dör.

Patti Smith, Ystad 19 augusti
För några år sedan ska Patti Smith, som är ett stort Mankell-fan och har läst alla Wallander-böckerna, ha sagt till sin svenska bokare att: ”Next time, book me in Wallander county”. Nu är det äntligen dags. Den 19 augusti kommer rockpoeten till Surbrunnsparken.

Billy Bragg, Malmö 25 augusti
En man och hans gitarr, det är allt som behövs. I alla fall om man heter Billy Bragg. Den brittiska singer/songwritern har konsekvent genom sin karriär blandat protestsånger och ömma kärleksförklaringar. Det lär han fortsätta med på KB.

LÄS MER: Fem bra nattklubbar i Malmö

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset