Laleh gästar Skansen 15 juli.
Laleh gästar Skansen 15 juli.

Sommar och musik går hand i hand. I sommar finns det massor av konserter och spelningar att besöka i huvudstaden. Här är några av höjdpunkterna.

Vi som älskar 90-talet
8 juli, Zinkensdamms IP
Vengaboys, Basic elements, Peter Andre, Paradisio. Ni hör ju vilken nostalgitripp vi pratar om. Och det är bara delar av uppställningen som kommer att väcka 90-talet till liv på Zinkensdamm på lördag. Området öppnar 11.30 och avslutas vid midnatt. Biljetter 595 kronor.

LÄS MER: Här är Stockholms bästa nattklubbar

Maxida Märak
10 juli, Gröna Lund
Måndag 10 juli kliver Maxida Märak upp på Lilla scen på Gröna Lund med låtar som ”Nu blåser det på månen” och ”Äter upp dig” i bagaget. Biljetter går inte att köpa i förväg utan man köper entré till hela parken.

Laleh med special guest: Lisa Ekdahl och Sousou & Maher Cissoko
15 juli, Skansen
Hon sålde ut Globen och bestämde sig sedan för att ge sig ut på en sommarturné med gäster. Den 15 juli gästar Laleh Skansen. Hon säger att hon hoppas på ”en lekfull popkonsert med mycket dans, konfetti, glädje och tårar”. Biljetterna kostar 460 kronor.

Entombed A.D
24 juli, Gröna Lund
När de svenska dödsmetall-legendarerna splittrades för några år sedan startade sångaren LG Petrov ett eget Entombed, med tillägget A.D, och det är denna upplaga som intar nöjesfältet i slutet av juli. Räkna med hårda riff och stökig moshpit. Biljetter går inte att köpa i förväg utan man köper entré till hela parken.

Robbie Williams
29 juli, Tele2 Arena
När Robbie Williams intar Tele2 Arena i slutet av juli med sin turné ”Heavy entertainment show” gör han det med gruppen Erasure som gäster. Hitmaskinen Williams är känd för att vara en liveartist av rang så räkna med högt underhållningsvärde.
Biljetter kostar mellan 545-1125 kronor.

Luis Fonsi
12 augusti, Globen
Det finns väl ingen som har missat sommarplågan ”Despacito”. Mannen bakom succélåten, Luis Fonsi, gästar nu Sverige och Globen i Stockholm. Dock utan Daddy Yankee till mångas förtret.
Biljetter 155-540 kronor.

LÄS MER: Här hittar du bästa uteserveringarna i Stockholm

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset