Bang, Spisa och Kunsporthuset tillhör Sara Berndtssons favoriter i vår.
Bang, Spisa och Kunsporthuset tillhör Sara Berndtssons favoriter i vår.

På kort tid har fenomenet matbar brett ut sig i Göteborg. På dessa ställen går det lika bra att bara ta ett enkelt glas och lite snacks som att plocka in rätter för en hel middag. Här är tre av de matbarer du inte ska missa för en lyckad, men avslappnad kväll där mat och dryck är huvudnumret.

Bang Matbar

Under vintern förvandlades en sushirestaurang på Bangatan sakta till Majornas senaste stjärnskott på restaurangkartan. Bang. Ja så heter stället och så låter det när deras rätter skapar smakexplosioner på faten. Menyn är kort, med två-tre rätter som byts ut mer eller mindre varje dag. Sen finns det ett gäng ostar och en och annan överraskning. Som den oslagbara kombinationen ostron och falukorv. Bang består av en liten intim lokal med ett mat och dryckesutbud lagom stort för att inte ge dig allt för jobbig beslutsångest. Hit kan du gå ofta och bli lika överraskad varje gång.

Bangatan 22, Göteborg
Öppettider: Onsdag – torsdag 17-22, fredag 12-23, lördag 14-23, söndag 14-20

Spisa Matbar

Restaurang Spisa gick till mångas förvåning i graven men strax därefter, ja nästan direkt slog Spisa Matbar upp dörrarna. Lokalen är den samma, men menyn och atmosfären är förändrad. Matinspirationen är hämtad från de varma trakterna kring medelhavet. Tänk dig libanesiska oliver, falafel och franska ostar. Det viktigaste för Spisa, förutom vällagad mat är att du som gäst sätter ribban för kvällen. Det kan vara alltifrån lite snacks och ett glas vin, till en helkväll med ett stort gäng vänner runt bordet med smårätter som rullar in hela kvällen. Tja, här funkar allt!

Övre Husargatan
Öppettider: Måndag – lördag 17 – sent

Kunsporthusets Matbar

Vägg i vägg med stans senaste storsatsningen The Concept, en dinnerclub med både mat och akrobatik på menyn finns den lite mer anspråkslösa matbaren. Köksmästare är även här ingen mindre än den prisbelönta Jesper Bogren. Tillsammans med sitt köksteam skapar han rätter som vilar tryggt på svenska smaker och råvaror. Tråkigt? Inte alls, det finns en elegans och finess som gör maten både njutningsfull och spännande. Sen är det en god idé att be om sjökortet, här står snapsen i fokus för den som vill!

Östra larmgata 18
Öppettider: Måndag – torsdag kl. 11.30 – 01.00 Fredag – lördag kl. 11.30 – sent

Av: Sara Berndtsson

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset