Var befinner du dig när 2017 blir 2018?
Var befinner du dig när 2017 blir 2018?

Nyår firas bäst med vänner, härlig mat, bubbel och en lite lyxigare känsla. För den som vill lämna hemmets trygga vrå finns det gott om alternativ. Gläds åt som var bra med 2017 och lämna resten bakom dig. Det är dags för ett nytt år: 2018.

1. Nyår på Berns

Näckströmsgatan 8, Stockholm
Fira in det nya året i Berns ståtliga salonger i byggnaden som sedan 1863 varit en samlingspunkt för kultur- och nöjesliv i Stockholm. Ät gott under nyårssupé på Berns Asiatiska eller franskt i Berns Bistro och festa loss till klockan 04 på nattklubben.

2. Skaldjursbuffé och fest på Södra Teatern

Mosebacke torg, Stockholm

I skaldjursbuffén på Södra Teatern ingår alltifrån räkor, ostron till en halv hummer per person. Fira årets sista kväll med fin utsikt, bubbel och fest med indieklubben Baba Sonic. Missa inte powerballadtimmen mellan 23 och 00.

LÄS MER: Så maxar du ledigheten 2018 – då ska du ta ut semester

3. Nyår på Skansen

Djurgårdsslätten 49-51, Stockholm

Ring, klocka, ring… Passa på att se den klassiska Tennyson-dikten läsas upp utanför tv-rutan. Med en kombobiljett kan ni strosa runt i Skansens djurpark på dagen och komma tillbaka till kvällens nyårsfirande på Sollidenplan framåt kvällen. Krister Henriksson ringer in året och Kattis Ahlström programleder från scenen tillsammans med en rad namnkunniga artister.

4. Fixa ett lyxigt miljöombyte 

Har du ingen fest att gå till? Miljöombyte på nyår kan vara mysigt och extra lyxigt. Sista-minuten-boka en stugan i skärgården eller varför inte ett hotell några timmar från stan. En lite längre utflykt bort finns exempelvis Elite Stora Hotellet i Jönköping som har singelhäng i dagarna tre där man kan träffa en ny kärlek lagom till det nya året eller bara umgås och äta gott tillsammans med hundratals andra.

5. Fira med egen middag och fyrverkerier

Gör en egen nyårsmiddag hemma och smit ut för att njuta av det bästa på nyårsafton, som dessutom är gratis: tolvslagets fyrverkerier. De officiella fyrverkerierna skjuts upp från en båt på vattnet nedanför Slottsbacken och ses bäst från Skeppsbron och Södra Blasieholmskajen. Andra platser att njuta av färgsprakande skådespel under nyår är från Västerbron, Skanstullsbron, Fjällgatan, Skinnarviksberget och Monteliusvägen.

LÄS MER: Quiz – vet du vad årets nyår betyder? 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset