Häromdagen såg jag några picknicka på kyrkogården nära mitt kvarter. Det kändes lite för goth för min smak. Så här kommer några bättre förslag för de varma dagarna när du inte vet var du ska ta vägen och bara vill njuta av en picknick med vänner och familj.

Ribban
Limhamnsvägen
Strandsugen, men orkar inte ta dig ut ur stan? Ribersborgsstranden är bara ett stenkast bort. Här finns mycket plats, du kan välja om du vill sitta enskilt eller bland folk. Passa även på att cykla, åka inlines, springa med hunden, eller varför inte ta ett dopp?

Jesusparken
Falsterbogatan 29
Titta på när hipsters och hippies möts på denna lilla gräsplätt. Yoga blandas hejvilt med öl och musik. Här är det avslappnad stämning och lite mer vuxenhäng som gäller. Det är ingen stor motionsplats, så om hunden följer med får den mest vila.

Folkets park
Amiralsgatan 35
Malmös bästa park för barn. Här finns lekplatser och massvis med aktiviteter. Dessutom är det ofta gratisevenemang, så som konserter och föreställningar på stora scenen. Det finns även food trucks för de som inte orkar ta med sig krubb till picknicken.

Pildammsparken
Pildammsvägen
Kanske tänker en först och främst på motionsspår, träning och hundpromenader när någon säger Pildammsparken. Men det finns gott om plats för picknick också. Är gräset upptaget finns ett flertal bänkar att tillgå. Barnfamiljerna hittas vid Carl Gustafs väg.

Kungsparken
Slottsgatan 33
I Kungsparken finns ett café för den som är lat och inte orkar ta med sig egen mat. I anslutning hittar du även Slottsträdgården. Här trivs barnfamiljer och äldre. För lite mer ungdomshäng, ta dig till gräsplätten i närheten av Stadsbiblioteket.

Olle Eriksson, mediekonsult

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Malmö