Alla har dagar då allt går åt helvete. Vissa har fler dagar när allt funkar fantastiskt. För att du inte ska känna dig ­ensam i karriärens berg-och-­dalbana ställer Metro Student den äntligen skivaktuella Markus Krunegård mot ­väggen, för att ta reda på musikerkarriärens djupaste dalar och finaste framgångar.

Bästa i karriären?
– När vi hade gjort vår första demo med Laakso så spelade vi på Emmabodafestivalen. Vår trummis tappade livslusten och stannade kvar i Uppsala, så vi åkte skräckslagna till Småland. Jag spydde av nervositet och gick upp på scenen. Men konserten blev en succé, alla 30 personer i publiken satt kvar. Jag och vi var lyckliga.

Sämsta i karriären?
– Rock bottom var när jag var bakfull på ett korvkiosktak utanför Media Markt i Örebro. Det som var insålt som en signering i en skivbutik visade sig vara eljättens butiksinvigning. Det hela var ingens fel utan grundade sig i dålig kommunikation, men när jag darrande framförde några bitar och samtidigt såg mitt ansikte på en 10x10 meter stor storbildsskärm som vätte ut mot konkurrentens parkering kändes det inte bra. Sen signerade jag fem skivor till alla i korvkön.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset