Har du ingen möjlighet att besöka scenerna för att uppleva ståuppkomik behöver du inte sörja. Det finns en hel uppsjö av föreställningar på streamingtjänsterna. Metro har tittat på några av de roligaste.

”The standups” (Netflix)

Sex av humorvärldens mest lovande stjärnor intar scenen för varsin halvtimmes ståuppkomik. Missa inte avsnittet när Fortune Feimster pratar om hur det är att vara en lesbisk kycklingälskare, eller Beth Stelling som bryter mot “100-millimeters-regeln”.

”Sarah Silverman – A speck of dust” (Netflix)

När hon efter en sjukhusvistelse är tillbaka på scenen skämtar hon om just det. Det är såväl mörkt, dramatiskt som väldigt roligt.

Foto: David Buchan/Variety/REX

”Amy Schumer – The leather special” (Netflix)

Om du inte hade lyckan att se Amy Schumer vid sitt Sverigebesök, eller bara vill ha mer, kan du se hennes föreställning på Netflix. Hon pratar om sex, dejting och det “absurda kändisskapet”.

LÄS MER: Här är de bästa dokumentärerna att streama just nu

“Messiah – den missförstådda profeten” (Cmore)

Årets manliga ståuppkomiker 2017 var under samma år ute på vägarna med sin bejublade soloturné ”Messiah – den missförstådda”. Nu går showen att se i sin helhet på Cmore.

”Jerry Seinfeld: I’m telling you for the last time” (Netflix)

En föreställning från 1998 när Seinfeld efter sin självbetitlade tv-serie återvänder till sina rötter – scenen. Lika delar nostalgi som tidlös humor gör den till en väldigt rolig timme av komik.

LÄS MER: Lista: Här är 21 musikdokumentärer att se

“Henrik Schyffert: The 90’s – ett försvarstal” (Netflix)

Schyfferts mest bejublade föreställning, som i stort sett låg till grund till svenska komiker att anamma “ett allvarligt parti i mitten”. För det är just det: Humor, allvar, humor.

Foto: IBL

“HBO comedy half-hour” (HBO)

HBO:s humorspecial där de i 15 avsnitt visar klassiska ståupp-rutiner. Missa för Guds skull, eller din egen, inte Dave Chappelles rutin.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset