Lyxhotellet SLS har en spektakulär inredning.

The Wellesbourne är en i raden av barer med boktema som öppnat.

SLS Hotel ligger nära Beverly Hills.

Los Angeles.

ALICE I UNDERLANDET
    Hotell & bar
    SLS Hotel. Lyxhotellet ett stenkast från Beverly Center har en spektakulär inredning. Det rutiga golvet och de överdimensionerade möblerna ger ett Alice i underlandet-intryck, och ännu galnare blir det när man kommer hit för att dricka kaffe och kanske ta en sötsak till. Då får man beställa praliner och småkakor styckvis och från en liten småkaksmeny. Surrealistiskt och bedårande.

465 La Cienega, Beverly Hills
www.slshotels.com


KRYDDOR FRÅN HELA VÄRLDEN
    Shopping
Spice Station. Det är något av en sensuell
upplevelse att besöka Spice Station. Här säljs kryddor och inget annat. Men inte vilka kryddor som helst utan fantastiska gourmetkryddor från
hela världen. Du har inte provat salt och peppar
förrän du har provat turkisk urfa och ghost pepper salt, starkast i världen.

2309 Main Street,
Santa Monica
www.spicestation
silverlake.com


ÅRLIG BOKFESTIVAL
    Kultur
    Los Angeles Times Festival of Books.Den årliga bokfestivalen brukar vara rena folkfesten. Hit går man för att fynda i boklådor, äta gatumat, lyssna på föredrag och mingla med författare. Listan på medverkande är som vanligt superlång, och har i år namn som T. C. Boyle, Mary Higgins Clark, Ted Danson, Michael Connelly och Larry Flynt. Fri entré, mellan 30 april–1 maj.

University of Southern
California


LUNCH, MIDDAG, WHATEVER
    Restaurang
Bottega Louie. Titta in för en Italieninspirerad lunch (den hemgjorda raviolin är smaken av himlen), stanna till middag, eller köp hem något från bageriet. Försök motstå något av bakverken i patisseriet om du kan, eller någonting färskt och hemgjort från delin. Bottega Louie har allt, inklusive stil, högt i tak och underbara downtownkunder i designerkostymer.

215 South Grand Avenue, Downtown
www.bottegalouie.com


KÖTTFEST I ALLA RÄTTER
    Restaurang
    Animal Restaurant. Los Angeles kan vara så bedårande motsägelsefullt ibland. Å ena sidan ska man vara vegetarian och göra yoga varje dag, å andra sidan ska man gotta sig i kött så varenda por svettas ut animalisk kost. Animal Restaurant är vad det låter som, här får man bacon i salladen, huvudrätten och desserten. 

435 North Fairfax Avenue, West Los Angeles, 
Fairfax district.
www.animalrestaurant.com


SOM EN ENGELSK HERRKLUBB
    Bar
The Wellesbourne. Los Angeles och litteratur hör absolut ihop. Det senaste beviset är The Wellesbourne, som är en i raden av barer med boktema. Men The Wellesbourne gör det bäst och lockar till sig det roligaste klientelet, som uppskattar känslan av kungligt bibliotek/engelsk herrklubb, komplett med öppen spis, Chippendalefåtöljer och uppmärksamma bartendrar.

10929 W Pico Boulevard,
Rancho Park
www.thewellesbourne.com

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset