Blicka ut över Manhattan frånHotel Americano i Chelsea
Blicka ut över Manhattan frånHotel Americano i Chelsea
Manhattan är bara en tunnelbaneresa från stranden.
King & Grove i Williamsburg har en saltvattenpool.
Poolen på Dream Downtown.

Sommaren i New York kokar av liv, men det kan också bli vansinnigt hett – Res reporter Katarina Matsson tipsar därför bland annat om några sköna pooler där du kan svalka dig


1. Reserverad pool

Det 1960-talssnygga hotellet Dream Downtown strax norr om Meatpacking District är inte bara hem åt den hippa takbaren PH-D och nattklubben Electric Room, deras Côte d’Azur-inspirerade soldäck har både sand och en pool reserverad för gästerna.
West 16th Street 355
 
2. Hipstertillhåll
När King & Grove i Williamsburg öppnade sin saltvattenpool förra sommaren blev den snabbt ett populärt tillhåll för områdets hipsters – så populär att hotellet snart började ta betalt för icke-gäster. En av de största hotellpoolerna i New York.
North 12th Street 160
 
3. Kolla ut över Manhattan
Den stilrena, Asieninspirerade oasen Hotel Americano hittas i Chelsea. På den lyxiga takterrassen hittas dess pool, och där uppifrån har ni en härlig utsikt över Manhattans imponerande takåsar. 
West 27th Street 518
 
4. För gamla klubbkids
I händerna på Paul Sevigny – skådisen Chloë Sevignys yngre bror – var The Beatrice Inn klubben alla ville synas på. Efter ett uppehåll på över tre år har re­staurangen nu åter slagit upp dörrarna, denna gång i den legendariska Vanity Fair-redaktören Graydon Carters regi. Den nya inkarnationen är mer av mysig kvarterskrog än hipp hotspot – perfekt för klubbkids som har växt ifrån dansgolvet. Menyn är föränderlig men köttbaserad.
West 12th Street 285
 
5. Vegansk kändisspot
Kött må ha högst hipsterstatus för tillfället, men när namn som Bill Clinton, Ellen DeGeneres och Alec Baldwin väljer att hålla djurriket utanför köket är det inte konstigt att New Yorks vegan­restauranger frodas. Café Blossom finns bland annat på Upper West Side och ligger lägligt nära Museum of Natural History. Kanske var det ingen slump att ”Natt på museet”-stjärnan Ben Stiller dinerade där under mitt senaste besök. Eller så lockades han bara av burgarna, som skulle kunna omvända den mest hängivna karnivor.
Columbus Avenue 466
 
6. Med lång vinlista
Det Madonna gör ger ofta ringar på vattnet. I våras lockades stjärnan över East River till Williamsburgrestaurangen Antica Pesa. Klassiskt italienskt kök med lång vinlista. Enligt uppgift ska stjärnans kulinariska val ha fallit på spaghetti cacio e pepe. När jag var där senast avslöjade servitrisen att även vår svenska stolthet Noomi Rapace har besökt krogen.
Berry Street 115
 
7. Välsorterad vintage
Tokio 7 har blivit en klassiker i New Yorks vintagevärld – och det av goda skäl. Second hand-butiken i East Village samlar framför allt designerkläder från de senaste säsongerna; Balenciaga, Chanel (på webbplatsen gulligt felstavat ”Channel”), Alexander Wang, 3.1 Phillip Lim ... Priserna ligger relativt högt, men det finns definitivt chans att fynda. Ett måste för alla mode­intresserade kvinnor och män.
East 7th Street 83 
 
8. Punkigt med utsikt
The Standard har blivit en ikon över Meatpackingområdet. Sedan ett drygt år finns hotellkedjan även i East Village. Bottenvåningen är inte färdigbyggd, men man kan redan nu konstatera att atmosfären på The Standard East Village är betydligt mer tillbakalutad än hos kusinen på andra sidan staden. Källarklubben gör sitt bästa för att återuppliva East Villages punkiga kulturscen, och en ny restaurang är på gång. De fräscha rummen är små men känns större, tack vare utsikten – se till att hamna högt upp. Dubbelrum från cirka 3 000 kronor.
Cooper Square 25
 
9. Svenskt klubbliv
I våras slog klubben Bobby’s upp dörrarna på Lower East Side, med svenska Selim Adira och Robert Persson bakom rodret. Här är det knappast svensk minimalism som gäller: den art déco-snygga inredningen är som tagen från den bioaktuella filmen ”Den store Gatsby”. Atmosfären osar av den dekadenta jazzeran, men får också en modern touch av hightech-inslag som fotoautomaten som är kopplad direkt till Facebook.
Chrystie Street 141
 
10. Punkig finkultur
I vårens stora utställning på Metropolitan Museums Costume Institute står punken i fokus. 1970-talets originalrörelse ställs mot moderna coutureskapelser – demokrati och do it yourself (DIY) mot elitism och teknisk perfektion. De sju gallerierna tillägnas olika ikoner: Richard Hell, Vivienne Westwood och Malcolm McLaren, Sid Vicious och Debbie Harry, och de flesta modeskapare värda namnet finns representerade. Är detta det slutgiltiga beviset på att punken är död – eller att den lever igen?
5th Avenue 1000
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset