Per Martin Svensson, Mikael Larsson, Marcus Sjöberg och Andreas Westesson är bönder och söker kärlek i tv.
Per Martin Svensson, Mikael Larsson, Marcus Sjöberg och Andreas Westesson är bönder och söker kärlek i tv.

Fyra bönder följs när de dejtar beundrarinnor i höst

KÄRLEK PÅ LANDET. Att träffa en partner när man jobbar 18 timmar om dygnet är inte lätt. Under hösten hoppas ett gäng svenska singelbönder bryta trenden i ”Bonde söker fru” i TV 4.
Åtta singelbönder letar partner i TV 4:s ”Bonde söker fru”. Under tolv veckor, med start i kväll, får tittarna följa böndernas jakt på kärlek.

En av männen är 42-årige Mikael Larsson som driver köttproduktion och odling i Götene.
– Man får ta det för vad det är. Jag ser det som en avkoppling från verkligheten. Mina dagar är fyllda av beslut och nu kan man bara hänga med, säger han.
De åtta bönderna presenterades i två halvtimmeslånga program i maj och tittarna fick då skriva till den bonde de fattade mest tycke för.

I första programmet avslöjas vilka fyra bönder som fått flest brev och som därmed kommer att följas närmare under hösten. De får välja ut och träffa tio av de kvinnor som skrivit. Därefter väljs sex ut som får följa med på en dejt. Av dessa får sedan fyra flytta in på gården och delta i det dagliga livet.

De övriga fyra bönderna kommer att få läsa sina brev och ta kontakt med någon de fattar tycke för. Programledaren Linda Isacsson återvänder till dem i slutet av programserien för att se hur det har gått. Gemensamt för alla är att hitta någon att dela livet med.
– Det är det som är det svåra, att hitta någon som vill ge sig hän och leva ett sådant här liv, säger Per Martin Svensson, 39, från Tomelilla.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset