Nu är det dags för Pär-Ola, Johanna, Per-Olov och Fredrik att göra sina val. Här nedan får ni veta hur de tänkte inför det svåra valet.
Nu är det dags för Pär-Ola, Johanna, Per-Olov och Fredrik att göra sina val. Här nedan får ni veta hur de tänkte inför det svåra valet.

Räkna med både kyssar och tårar i kvällens ”Bonde söker fru”. Det är dags för deltagarna att välja. Metro frågade varför de valde som de gjorde.

Pär-Ola Nyström väljer
mellan Helene Berg och
Louise Löfgren.

– Det var inte svårt att välja tycker jag, inte när jag kom på det. Det jobbiga var att veta att jag inte skulle ha någon kontakt med tjejen jag inte valde. Vi hade sagt att oavsett hur det blir skulle vi inte ha kontakt av respekt för allt som hänt. Jag har aldrig träffat två så bra tjejer som de men den ena var mer i min smak, vi klickade. Den tjejen jag valde, valde jag för att jag kände att jag skulle kunna leva med henne när kamerorna slocknat.

Johanna Nordin väljer
mellan Maria Warin och
Malin Larsdotter.

– Det var inte svårt för mig att välja när jag hade bestämt mig, det var inte så mycket elände. Det som var jobbigt var att veta att någon skulle bli besviken.
– Jag valde den tjej det kändes bäst med, den där jag kände att det fanns kärlekspotential och personkemi.
– Jag bestämde mig efter de sista dejterna. Det var en chansning men så är det med livet, för att vinna något måste man våga.

Per-Olov Johnsson väljer
mellan Susanne Ytterborn
och Helena Jonsson Sjöqvist.

– Det är klart att det var svårt att välja, det är två otroligt bra tjejer. Jag valde med hjärtat. När jag funderade över hur jag skulle välja gick jag igenom hela mitt liv, kändes det som, haha. Jag funderade på hur den närmaste framtiden skulle bli. Det som avgjorde mitt val var den sista dejten. Då insåg jag var båda tjejerna stod, vad de kände, hur de såg på framtiden och om de skulle kunna tänka sig att flytta till gården. Jag vägde in alltihop, det fick inte bli fel.

Fredrik Holm väljer mellan Fanny Lindholm och Therese Hall.
– Jag tycker inte att det var svårt att välja och funderade mycket på hur det skulle bli när kamerorna stängdes av. Jag hade mer dragningskraft till en av tjejerna, det fungerade bättre med henne, även om det fungerade bra med båda två. Jag valde efter mina känslor och tänkte inte så mycket praktiskt.
– När jag insåg vem jag skulle välja? Känslan fanns nog där hela tiden, redan från brevet hon skrev. Sedan smög det sig på mer och mer.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset