Identiteten på flickan som kallats "Baby Doe" eftersom hon inte kunde identifierats har nu blivit känd. Hon hette Bella Bond.
Identiteten på flickan som kallats "Baby Doe" eftersom hon inte kunde identifierats har nu blivit känd. Hon hette Bella Bond.

Flickan som hittades dör i en sopsäck i Boston var länge känd endast som "Baby Doe", men hennes identitet har nu blivit känd. Hennes namn var Bella Bond, och hennes styvfar misstänks för mord.

I somras hittades en 3-årig flicka död i en soppåse i Boston, USA. Hon kunde inte identifieras och gick därav under namnet ”Baby Doe”. Nu har hon identifierats som Bella Bond, vars mamma och styvfar nu har gripits, skriver DN.

– Det här barnet, vars namn betyder skönhet, har mördats, sa distriktsåklagaren Daniel F. Conley till pressen.

– Det tragiska i hennes död förvärras av det faktum att hennes korta liv inte tog slut till följd av en sjukdom eller olycka, utan vi tror att det var en våldshandling på den plats där hon ska känna sig säkrast – i hemmet.

Det var en kvinna som rastade sin hund som hittade flickan i en soppåse i ett industriområde i Bostons utkant. Utredningen har tagit lång tid och engagerat miljoner människor som undrat vem den lilla flickan var. Nu har en granne tipsat polisen, vilket lett till framsteg i utredningen.

Flickans mamma och styvfar – båda tunga narkotikamissbrukare – har gripits, misstänkta för mordet samt medhjälp till mord på flickan. Grannen säger att hon sett flickans mamma slå henne i magen upprepade gånger då hon trott att flickan var besatt av en demon. En teori är att Bella Bond då har tappat andan och kvävts.

Enligt förundersökningen behöll mamman och styvfadern Bella Bond i kylskåpet i ungefär en månad, och mamman fortsatte att skriva om sin då döda dotter på Facebook.

LÄS MER: Tvingade barnbarnet att springa tills hon dog – döms till livstids fängelse

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott