Erik Karlsson.
Erik Karlsson.

Negativt: Sju utvisningar var alldeles för många.Positivt: Spelet i numerärt underläge fungerade.– Jag tycker att vi gjorde 98,5 procent rätt hela tiden, sade Tre Kronors Erik Karlsson efter 2–3-förlusten, efter förlängning, mot Finland.

Finland fick 14 minuter i spel fem mot fyra. Men det var bara Alexander Barkov, 1–0 efter 14.40 i andra perioden, som lyckades hitta rätt i powerplay.

Och det var just boxplayspelet, där Tre Kronor rullade runt på många spelare, som backarna Erik Karlsson och Anton Strålman gillade efter förlusten i Hartwall Arena i Helsingfors.

– Det kändes bra. De hängde en kasse men det gjorde inte så mycket, sade Karlsson.

Strålman:

– Vi redde ut det bra. Jag tycker att vi gjorde det bra i boxplay. Det är positivt, men det är klart att vi inte vill ta så många utvisningar, sade han.

Trots att spelet i numerärt underläge fungerade mot Finland vill duon se förbättringar i spelet fram till det är dags för World Cup i Toronto.

– Allt måste bli bättre, så är det ju. Första matchen brukar vara lite sådär men ju mer vi spelar kommer vi bli bättre, sade Karlsson.

Strålman gillade Tre Kronors andra period och hur de vände underläget 0–1 till en 2–1-ledning.

– Jag tycker att det såg ganska bra ut. Det var bara i första perioden som vi var lite för passiva men annars var det bra i alla tre zoner, sade han.

– Det var en helt okej start. Det ska inte vara perfekt, och det var det inte heller, sade han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset