Luleå-backen Emma Eliasson, som utsågs till Sveriges bästa hockeyspelare förra säsongen, tror på nytt SM-guld.
Luleå-backen Emma Eliasson, som utsågs till Sveriges bästa hockeyspelare förra säsongen, tror på nytt SM-guld.

Sveriges bästa ishockeyspelare förra säsongen, backen Emma Eliasson, får sällskap av världens bästa back den kommande SDHL-säsongen, finländskan Jenni Hiirikoski.Då ska det bli nytt SM-guld för Luleå.

– Hiirikoski är en otroligt skicklig spelare, outstanding både på isen och fysiskt. Hon är en riktig frontfigur och det är jäkligt kul att ta rygg på någon som är så pass duktig, säger Eliasson om sin nya backkollega.

Hiirikoski har de två senaste åren valts till VM:s bästa back. Hon kommer från finländska Jyp där hon i fjol svarade för 79 poäng på 28 matcher.

Precis som i fjol är Luleå favorittippat i ligan, som till och med i våras hette Riksserien men nu bytt namn till SDHL. Eliasson bär gärna favoritskapet.

– Vi har fått in ganska många nya spelare (sju) som är villiga att betala priset, vilket skapar en jättebra miljö i laget. Alla driver på under träningarna på is och i fysen så vi kommer att försöka till det yttersta att få med oss bucklan hem igen, säger hon.

Vid upptaktsträffen inför premiären, den 10 september, var det bara Brynäs, Djurgårdens och Linköpings tränare som röstade på sitt eget lag som SM-guldvinnare. Övriga sju hade Luleå som favorit.

– Men jag tror att många lag kan utmana Luleå, säger Modos nye tränare Jens Öhman.

Luleå och Linköping var överlägsna i ligan den förra säsongen, slutade båda på 87 poäng jämfört med trean AIK:s 72. I finalspelet vann sedan Luleå den tredje och avgörande matchen med 4–1.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset