Badou försvarar sin titel den 14 januari. Arkivbild.
Badou försvarar sin titel den 14 januari. Arkivbild.

Att Badou Jack ska försvara sin WBC-titel i supermellanvikt i ett möte med James DeGale har varit känt länge.Nu är även datumet klart: 14 januari.– Det har förhandlats om matchen i ett halvår, så det känns riktigt bra att det äntligen är klart nu, säger han till TT.

Matchen skulle från början ha blivit av i september/oktober, sedan "sent i november" och nu meddelar Jacks management att datumet är satt till nästa år.

Det mesta talar för att den kommer att hållas på en stor gala i Brooklyn, New York.

– Ja, det verkar så. Annars vet jag att de skulle vilja ha ett sådant här stort event i Las Vegas också, men det enda jag kan säga till 100 procent är att den blir av i USA, säger Jack, som nu äntligen kan börja hårdträna igen.

– Det är gott om tid att förbereda sig, jag tränar redan på bra men om tre veckor så drar vi igång det på riktigt. Två månader behöver man på sig inför en sådan här match.

Även IBF-mästare

Britten James DeGale har vunnit 23 matcher, varav 14 på knockout, och har dessutom ett OS-guld från 2008.

En seger skulle betyda att Badou Jack även kan titulera sig IBF-mästare.

– Han är en bra boxare, och det kommer bli en tuff match. Men jag kommer vinna, jag är övertygad, säger Jack.

Badou Jack har inte boxats sedan i maj när matchen mot rumänen Lucian Bute slutade oavgjort, men där motståndaren lämnade ett positivt dopningsprov efteråt.

Men det var då, nu är nu.

– Jag vet inte om det resultatet kommer strykas eller om jag kommer vinna matchen, men jag vill bara lämna det där bakom mig nu. Det var en riktigt tråkig grej.

Pappa hade rätt

TT: Betyder en seger mot DeGale att du satsar på en tyngre viktklass och ett möte med Callum Smith, som det har pratats om?

– Det kan bli så, men jag vill verkligen bara satsa på en match i taget. Vi får se vad som händer sedan.

TT: När du gick upp i din förra titelmatch var du nybliven pappa sedan några dagar tillbaka och tyckte att det gick att kombinera livet som världsmästare i boxning med att vara pappa. Hade du rätt?

– Ja, det går bra även om det är full fart. Hon är sex månader nu och kommer såklart vara på plats på matchen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset