Badou Jack.
Badou Jack.

Badou Jacks titelfajt i New York i januari får politisk inramning.Stjärnpromotorn Lou DiBella använder matchen som ett slagträ i debatten över höjda försäkringspremier som gjort det svårare att arrangera boxningsgalor i delstaten.

När Badou Jack sätter sitt WBC-bälte i supermellanvikt på spel mot IBF-mästaren James DeGale i Brooklyn den 14 januari blir det den första boxningsgalan i New York på över ett halvår.

En ny lag som trädde i kraft i september tvingar arrangörerna att betala betydligt högre försäkringspremier än tidigare, vilket gjort att sporten flytt till närliggande delstater och gjort att proffsboxare under den absoluta eliten fått svårt att försörja sig på hemmaplan.

– Vi använder den här galan för att ta boxningen tillbaka till New York. Vi kommer att betala vad vi än behöver betala, för att ge New York-boxarna den här möjligheten, säger DiBella, som hoppas att uppmärksamheten ska få politikerna att ändra sig.

Självsäker motståndare

Jacks motståndare DeGale har vunnit 23 av sina 24 matcher, varav 14 på knockout, och har dessutom ett OS-guld från 2008.

– Badou Jack är en väldigt, väldigt bra boxare. Han är komplett, men jag har det där extra. Jag har förlorat förut och kommer inte göra det igen, säger britten DeGale.

Ingen av boxarna har gått någon match sedan i april, då båda försvarade sina respektive titlar.

"Diva DeGale"

Svensken passade på att dela ut en plasttiara med texten "Diva DeGale" på den första presskonferensen inför den kommande matchen, som präglades mer av skratt och "fistbumps" än hårda ord och riktigt hårt knutna nävar.

– Det kommer bli en jäkla match. Jag har all respekt för DeGale, men när det är dags kommer det att bli hårt. Han är "the real deal", men jag har bevisat att jag är bäst, säger Badou Jack.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset