Badou Jack möter Marcus Browne. På samma gala går Manny Pacquiao titelmatch.
Badou Jack möter Marcus Browne. På samma gala går Manny Pacquiao titelmatch.

Svenska boxaren Badou Jack har gjort klart med en nu stormatch. Om en månad möter han Marcus Browne i lätt tungvikt – på samma gala där Manny Pacquiao går titelfajt mot Adrien Broner.

Badou Jack, 35 år, gick i maj upp i ringen för VM-titelmatchen i lätt tungvikt mot Adonis Stevenson. Fajten i Toronto slutade oavgjort efter tolv ronder.

Nu är Jack klar för nästa stormatch.

LÄS MER: Badou Jack: Bälten eller mycket pengar – det är de enda matcherna jag tar

Den 19 januari ställs han mot obesegrade Marcus Browne, 28, på en gala i Las Vegas – där Manny Pacquiaos titelmatch mot Adrien Broner är huvudnumret.

– Det är en bra matchning för Badou Jack och han ser fram emot att ta hand om Browne i hans nuvarande hemort, Las Vegas. Trainingcamp har varit igång i cirka fyra veckor och det ser mycket bra ut, säger Jacks manager Arash Naderi.

Jack och Browne, som vunnit samtliga av sina 22 proffsmatcher, fajtas om WBA:s interimtitel.

– Lätt tungvikt-klassen som Badou Jack har gått upp till låter han fokusera på andra detaljer än vikten. Men som Badou Jack själv har nämnt ett antal gånger: Hunger för ytterligare världsmästarbälten i andra viktklasser är otroligt stort, säger Naderi.

LÄS MER: Reza Madadi: Badou Jack borde blivit årets manlige idrottare – för integrationens skull

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset