Badou Jack. Arkivbild.
Badou Jack. Arkivbild.

Titelfajten i höst ser ut att bli Badou Jacks sista i supermellanvikt.Sedan väntar tyngre utmaningar för den svenske boxningsvärldsmästaren.– Planen är att jag ska vinna den här matchen och sedan gå direkt in i en titelmatch i lätt tungvikt, säger 32-åringen.

I juni blev det klart att WBC-världsmästaren Badou Jack möter IBF-mästaren James DeGale i höst – en så kallad "unfication match" om två mästarbälten (WBC och IBF). Då talade det mesta för att matchen skulle hållas i september i DeGales hemstad London.

Men nu ser det ut att bli ändringar på den fronten.

– Matchen blir i oktober, eller slutet i september. Det lutar åt att den blir av i Vegas, säger Badou Jack.

Den 32-årige svensken, som bor i sydvästra Las Vegas, USA, blev för den breda idrottspubliken känd över en natt när han den 24 april förra året oväntat besegrade WBC-världsmästaren Anthony Dirrell, USA, på poäng efter tolv ronder i Chicago.

Får samma pris som Mayweather…

Sedan dess har han försvarat bältet två gånger, prestationer som gör att han natten mot söndagen svensk tid tar emot priset som delstaten Nevadas bäste boxare under det gångna året.

– Det är kul att få uppskattning, det är bara Floyd Mayweather Jr. (de senaste årens superstjärna) som vunnit det tidigare (tre år i rad).

Datum och plats för mötet Jack–DeGale väntas bli helt klart inom de närmaste veckorna. Men Jack, som har svensk mamma och gambiansk pappa, har redan nu klart för sig vad han behöver göra för att vinna

– DeGale är ganska rörlig och boxas lite utanför skolboken. Han håller händerna nere och svingar från olika håll. Han är också tidigare olympisk guldmedaljör (mellanvikt, OS 2008 i Peking). Men jag har det som krävs för att slå honom, säger Badou Jack.

TT: Vad innebär "det som krävs"?

– Jag har bättre teknik och är mycket smartare än honom. Dessutom är jag mer vältränad, starkare och större.

"Väger tio kilo för mycket"

På tal om "större": När TT pratar med Badou Jack är han lite för stor för sin nuvarande viktklass supermellanvikt.

– Åtta veckor innan matchdatum inleder jag hårdträningen. Nu väger jag runt 187 pounds (84,8 kg) men måste ner till 168 (76,2 kg). Så jag väger knappt tio kilo mer än vad jag ska väga.

En ändring i träningsupplägget sett till senaste matchen mot rumänsk-kanadensiske Lucian Bute på valborgsmässoafton är just kostmässig.

– Jag har anlitat en bra dietist och en bra fystränare.

Badou Jack väger nu som en lätt tungviktsboxare, en viktklass han siktar på att tillhöra efter supermellanviktsmötet med DeGale.

– Men en match i taget, först är det den här matchen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset