De två pojkarna tog sig in på förskolan och bajsade i ett vindskydd.
De två pojkarna tog sig in på förskolan och bajsade i ett vindskydd.

Två pojkar i 15-årsåldern gick in på ett förskoleområde på Öland, urinerade mot en vägg och bajsade på ett vindskydd.

Två pojkar i 15-årsåldern tog sig in på en skolgård vid Färjestaden på Öland för att kissa och bajsa på området. Nedskitningen skedde en söndag i juni då de två pojkarna cyklade in på skolgården med ett tillsynes tydligt mål att vanhedra platsen.

Barometern skriver att de började med att kissa mot en vägg, varpå de tog sig vidare till ett vindskydd där de började röka. Efter cigaretten drog de ned byxorna och bajsade i vindskyddet, skriver Expressen. De ska enligt uppgift också ha försökt bryta sig in i ett skåp där material förvarades.

Flera bajsattacker i trapphus – men ännu ingen misstänkt

Pojkstrecket hade kunnat gå obemärkt förbi, men den dagen pågick helgverksamhet och det fanns personal på plats som iakttog hyssen och ringde polis. Dock hann lagens arm inte dit innan pojkarna bestämde sig för att lämna brottsplatsen, vilket gjorde att en ur personalen körde efter pojkarna och fick tag på dem, skriver Barometern.

– Jag ropade efter dem men då cyklade de i väg innan polisen hade kommit, säger läraren till tidningen.

Efter att läraren hade fått tag på dem anslöt tillkallade vakter, och tillsammans såg de till att pojkarna fick städa upp efter sig. Händelsen polisanmäldes, och pojkarna blev efter städningen upphämtade av sina föräldrar.

Kvinna brutalt attackerad med bajs – polisen ville inte hjälpa till

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset