Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglu. Arkivbild.
Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglu. Arkivbild.

Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglu reagerar starkt på bråket som utbröt mellan en ledare i Hammarby, domaren och flera föräldrar efter en match i en ungdomscup.Även Stockholms fotbollsförbund sätter ned foten och skriver: "Det räcker nu!".

Reaktionerna efter helgens bråk i en ungdomscup i Åkersberga har blivit starka.

I ett öppet brev, som publicerats av DN, skriver fotbollsstjärnan Kennedy Bakircioglu:

"Det är inget bra beslut att en ledare går in och bråkar med en domare så att det blir tumult, sånt får man inte hålla på med som ledare för ett lag, framför allt inte när det handlar om ungdomar. Att dessutom Hammarby är inblandat är inte bra, klubben står inte bakom det på något sätt, det tillhör inte fotbollen".

Hammarby-ikonen skriver att vuxna ska vara förebilder för barnen, att A-lagsspelare ska vara förebilder för de unga i klubben och att han vill att hans fyraårige son Leo, som spelar i ett knattelag i Hammarby, ska kunna känna sig trygg i samband med fotbollsmatcher både på och utanför planen.

Stockholms fotbollsförbund skriver i ett öppet brev på sin webbplats: "Det räcker nu!".

I brevet, som är undertecknat av ordföranden Lars Ekholmer, domarkommitténs ordförande Arne Fredholm och förbundschefen Björn Eriksson, noterar förbundet att alla inblandade i händelsen, i en cup för 11-12-åringar, var vuxna. "Föräldrar, ledare, tränare! Ni är ungdomsfotbollens i särklass största tillgång. Ni gör ett fantastiskt jobb i stöttandet av era ungdomar och hela idrottsrörelsen. Se till att ni fortsätter vara det, och bara det – inget annat!"

I tumultet som uppstod efter matchen bröt en förälder benet. Hammarby har polisanmält det våld som ledaren har utsatts för och domaren har sagt att han ska polisanmäla ledaren och föräldern som bröt benet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset