Tio av Tottenham Hotspurs spelare drabbades av magsjuka inför den viktiga Premier League-matchen mot West Ham på söndagen. West Ham vann med bakteriernas hjälp med 2-1 och Tottenham förlorade därmed alla chanser till spel i Champions League.

Laget försökte skjuta upp matchen en dag när spelarna blev sjuka, men deras begäran avslogs. Då försökte tränaren Martin Jol se till att matchen kunde skjutas upp några timmar i förhoppningen att spelarna skulle tillfriskna.
- Tio spelare var sängliggande, så vi frågade Premier League om vi kunde skjuta upp avsparken till klockan 18, men det var inte möjligt.

PREMIER LEAGUE BEFARADE UPPROR
Matchen kunde inte starta senare än klockan 17 eftersom Premier League befarade att supportrar som druckit hela dagen annars skulle göra uppror.

Tottenham hade inget annat val än att spela. De hade kunnat strunta i matchen och överklaga beslutet att de måste spela, men den taktiken var dömd att misslyckas. Säsongen 1996-1997 förlorade Middlesbrough tre poäng och fick även böta sedan de uteblivit från en match på grund av magsjuka.

INGET SABOTAGE
Jol sa efter matchen att han inte mistänkte sabotage. Det är ännu inte fastställt vad som orsakade sjukdomsfallen, men brittiska medier rapporterar att alla tio kan ha ätit samma maträtt på en hotellrestaurang med inriktning på fisk och skaldjur.

Även Jol kände sig dålig efter att ha ätit middag tillsammans med spelarna på lördagen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset