Real Madrids Gareth Bale (11) klappas om efter ett av sina två mål i 3–0-seger mot Real Sociedad i den spanska ligapremiären.
Real Madrids Gareth Bale (11) klappas om efter ett av sina två mål i 3–0-seger mot Real Sociedad i den spanska ligapremiären.

I frånvaro av skadade Cristiano Ronaldo, fortfarande inte kurant efter knäskadan som han ådrog sig i EM-finalen i juli, trädde Gareth Bale fram och sköt segern till Real Madrid mot Real Sociedad i premiären av den spanska ligafotbollen.

Den walesiske EM-spelaren gjorde två mål i söndagens 3–0-seger. Det första kom på nick i andra minuten, det andra fyra minuter in på tilläggstid i den andra halvleken.

– Jag är mycket nöjd med honom eftersom han är efter de andra spelarna vad gäller formen, men man märkte inte det, sade Reals tränare Zinedine Zidane efter matchen.

Nyförvärvet Asensio gjorde 2–0 genom ett stiligt lobbmål i 40:e minuten.

I söndagens sena match var det jämnt in i det sista. Atlético Madrid kämpade länge med att göra mål på Alavés som var på besök. Matchen fick en dramatisk avslutning då Kévin Gameiro på övertid satte 1–0, på straff.

Tre minuter senare kvitterade Alavés när Manu García sköt ett långskott som seglade in i mål, och bortalaget fick därmed med sig en poäng hem i matchen som slutade 1–1.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset