Gareth Bale, Real Madrid. Arkivbild.
Gareth Bale, Real Madrid. Arkivbild.

Regerande mästarlaget Real Madrid siktar på den tredje Champions League-titeln på fyra år och fick en bra lottning i gruppspelet.För walesaren Gareth Bale skulle finalen i Cardiff i juni nästa år bli något alldeles extra.– Att finalen spelas i min hemstad ger mig större motivation, säger han till Uefas webbplats.

På torsdagen lottades gruppspelet i Champions League, med det regerande mästarlaget Real Madrid förstås i den första seedningspotten. Gareth Bale hoppas få vara med om att ta den spanska storklubben till final i Europacupspelet en tredje gång på fyra år. Real Madrid vann även 2014, precis som i våras mot Madrid-konkurrenten Atlético.

– Det är otroligt att vi vunnit två gånger på tre år, nu ser vi fram emot nästa. Att få spela i Champions League, och vinna turneringen, var skälet till att jag gick till Real Madrid, sade Bale inför lottningen.

Tufft tyskt motstånd

I torsdagskvällens lottning hamnade Real Madrid i grupp F och fick sällskap av Dortmund, av många tippat som ett av lagen som kan utmana om slutsegern.

De två andra lagen i gruppen får ses som enklare motstånd, Sporting från Lissabon och Legia Warszawa, och det är inget tvivel om vilka två lag som tippas gå vidare från gruppen.

Även i grupp D hamnade ett tyskt och ett spanskt storlag – Bayern München och Atlético Madrid.

De får sällskap av PSV Eindhoven och ryska Rostov. Inte heller i denna grupp är det några frågetecken om favoritskap.

Barcelona, som åkte ut redan i kvartsfinal i våras, lottades med Manchester City, från och med i år tränat av Barcelona-bekantingen Pep Guardiola, Mönchengladbach och Celtic.

FCK möter Leicester

Nordens enda lag i årets upplaga av Champions League är det regerande danska mästarlaget FC Köpenhamn, med inte mindre än fem svenskar i organisationen: landslagsspelarna Robin Olsen och Ludwig Augustinsson, samt Erik Johansson, Mikael Antonsson och Per Nilsson.

FCK lottades i grupp G med vårens Premier League-segrare Leicester, Porto och Club Brygge. Gruppen får på förhand ses som en av de svagaste, men tillräckigt stark för att bjuda FCK övermäktigt motstånd.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset