Swedbank varnar nu för ett bluffmejl som har skickats ut till flera av deras kunder. I mejlet uppmanas man att bekräfta sin kontoinformation inom 48 timmar.

TT/Facebook

Mejlet är ett försök att komma åt könsliga uppgifter, enligt Swedbank.

Swedbank står som avsändare för mejlet, i vilket det står att kontot har frysts och att kunden därför uppmanas att uppdatera sin kontoinformation inom 48 timmar.

LÄS MER: Nej, du kommer inte att få en bil genom att gilla sidan

”Kontot kommer att fortsätta att frysas tills den är godkänd och bekräfta din kontoinformation” står det vidare i det illa skrivna mejlet, som också innehåller en länk för att logga in på banken.

Swedbank har lagt ut en varning för mejlet på sin Facebook-sida.

”Detta mejl kommer inte från oss, vi skickar aldrig ut mejl med begäran om kontouppgifter. Dela gärna inlägget så försöker vi tillsammans förhindra att någon blir utsatt för bedrägeri”, skriver banken i inlägget.

LÄS MER: Här stjäl de misstänka bedragarna brevbärarens post

Swedbanks presschef Anna Sundblad säger till Aftonbladet att det rör sig om ett så kallat phisingmejl, som går ut på att stjäla känsliga uppgifter från folk – som lösenord eller kreditkortsnummer. 

– Vi kommunicerar aldrig med våra kunder på det här sättet. Släng mejlet, det är det bästa du kan göra, säger hon till tidningen. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset