AIK och Kareby i SM-finalen i vintras. Arkivbild.
AIK och Kareby i SM-finalen i vintras. Arkivbild.

Damernas elitserie i bandy kommer att spelas med bara sex lag i vinter. För inget allsvenskt lag nappade på erbjudandet om elitserieplatser sedan AIK och Skirö hoppat av.

Micke Eriksson på Bandyförbundets tävlingsenhet säger i ett pressmeddelande att elitserien ska spelas som en trippelserie med sex lag.

Beslutet innebär att det inte blir några kvartsfinaler utan att lag ett till fyra i tabellen går direkt till semifinal, medan lag fem och sex har spelat klart för säsongen. Inget lag åker ut, däremot utökas elitserien med seriesegrarna i de två allsvenska serierna till säsongen 2017–18.

SM-finalisten AIK, som drog sig ur elitserien på grund av spelarbrist, har begärt att få tillbaka elitserieplatsen. Begäran avslogs med hänvisning till att en ny serieplanering redan startat efter de två avhoppen.

"Tävlingskommittén har dock beslutat att erbjuda både AIK och Skirö plats i allsvenskan. Skirö har redan tackat ja till platsen och AIK har på sig till den 13 september att lämna besked. Vi har en förhoppning att de två allsvenska serierna ska innehålla åtta lag var", säger Eriksson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset