Utbudet av nischade barbershops i landet ökar snabbt. Johan Rönnow, barberare på den populära barbershopen Roy & Son i Stockholm tipsar om sommarens stora skäggtrend. Dessutom kan ditt skägg vinna dig biljetter till Way Out West.

Urban Brådhe

Barberaren Johan Rönnow tycker att det är viktigt att ta hand om skägget.

Numera har det blivit männens tur att bli ompysslade på salonger. Skäggtrenden är fortsatt stark och samtidigt som många av oss män blir allt mer måna om vårt utseende väljer fler att söka sig till en barberare för att klippa skägget med stil.

– Skägget har definitivt nått sin höjdpunkt nu rent trendmässigt. Allt fler killar bär skägg för att det blivit en sådan accepterad grej och det ligger nära oss svenskar stilmässigt, menar Johan Rönnow, barberare på Roy & Son och tillägger:

– Det som är gemensamt för de skägg som gäller i sommar är att de är mer medvetna och välstädade. Nu finns verkligen möjligheten för att ha ett fint skägg i och med alla barbershops som öppnat och det stora utbudet av rak- och groomingprodukter som nu finns tillgängliga för män.

Skägget är onekligen ett maskulint sätt att uttrycka sig på och möjligheten för att göra en förändring finns.

– Jag tycker att man ska ge skägget lite mer kärlek. Vi svenskar har så goda förutsättningar för ett väl­vårdat skägg och på de flesta män blir det stiligare, förklarar Johan Rönnow.

Förtjänar ditt skägg en plats på Way Out West?

Om du har Sveriges snyggaste skägg eller mustach kan du vinna biljetter till Way Out West med
övernattning på hotell 7–9 augusti. Tävla via Instagram med #metrowow senast den 20 juni. Åldersgräns 18 år.

LÄS MER: metromode.se/wowtavling

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset