Kvinnorna var inhyrda som fruktfat.
Kvinnorna var inhyrda som fruktfat.

Baren i Sydney anordnade invigningsfest – och använde nakna kvinnor som fruktfat. Något som har väckt starka reaktioner.

Cruise Bar i Sydney hade tropiskt tema på invigningsfesten i förra veckan. Tillställningen har fått stor uppmärksamhet i sociala medier på grund av ett uppseendeväckande fruktbord. Det var nämligen kvinnor, endast iklädda trosor, som fick agera serveringsfat.

LÄS MER: Skarsgård: Sexism ett stort problem

I sociala medier har många rasat mot baren, rapporterar The Telegraph . ”Cruise Bar, 1970-talet ringde…”, skrev den australiska journalisten Tracey Spicer på Twitter . ”Oacceptabelt”, tyckte Melanie James från University of Newcastle . 

Politikern Jane Oakley tackar för att Cruise Bar öppet visar att de bara ser den kvinnliga kroppen som ett redskap. ”Jag kommer inte att komma till ert ställe när jag ska på en utekväll”, skriver hon på Facebook.

LÄS MER: Var stolt över att svensk reklam är så fri från sexism, Schyman

Barledningen verkar dock ha varit nöjda med invigningsfesten. Så här skrev de på Facebook: ”En fantastisk kväll att officiellt inviga för gästerna. Mer bilder kommer i morgon!”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset