Foto från Aleppo i samband med ett tidigare bombangrepp. Arkivbild.
Foto från Aleppo i samband med ett tidigare bombangrepp. Arkivbild.

Femton civila, varav elva barn, dödades i dag i ett bombanfall mot den hårt ansatta syriska storstaden Aleppo. Brittiskbaserade Syriska människorättsorganisationen (SOHR) anklagar regimen för att ha utfört angreppet med tunnbomber.

SOHR meddelar även att åtta civila, varav två barn, dödats i en rebellattack i en del av västra Aleppo som kontrolleras av regimens styrkor

Efter förtvivlade förhandlingar har Ryssland nu gått med på ett två dygn långt humanitärt eld upphör i den delade staden. Fordonskolonner står redo, och FN väntar på klartecken från övriga stridande parter, säger sändebudet Staffan de Mistura i Genève.

Samtidigt har Turkiet utropat seger i offensiven mot samhället Jarablus, tidigare hållet av terrorgruppen IS, omedelbart söder om Turkiets gräns i den syriska provinsen Aleppo.

Turkiet skickade i onsdags markstyrkor över gränsen, understödda av stridsflyg, för att inta Jarablus. Offensiven kallas på engelska Operation Euphrates Shield. Den utlöstes dels av turkisk oro för kurdiska krigare inom YPG skulle lägga under sig för stora områden, dels av en terrorbomb mot ett kurdiskt bröllop i Gaziantep den gångna helgen.

Det är en balansgång för alla parter – USA stödjer YPG, medan Turkiet kallar dem terrorister. Men båda är beroende av dem i kampen mot IS.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset