En person öppnade eld med automatvapen i ett garage i Älvsjö och en man dödades.
En person öppnade eld med automatvapen i ett garage i Älvsjö och en man dödades.

En man sköts till döds med tio skott i ett garage i Älvsjö. Ytterligare tre personer, bland annat ett barn, var nära att dödas och fick fly, enligt åtalet. I närheten av brottsplatsen tvingades personal gömma förskolebarnen i ett förråd.

På eftermiddagen den 15 augusti förra året parkerade en bil med tre män och ett barn, en pojke i 10-årsåldern, i ett garage i Älvsjö i södra Stockholm. Plötsligt började en maskerad person skjuta med ett automatvapen mot bilen. På bilder från en övervakningskamera syns hur en av männen och pojken försöker ta sig ut genom en dörr – men den är låst.

I förhör har mannen berättat att han tycker det är sjukt att man sköt mot honom och pojken – ”Ett litet oskyldigt barn”.

Förskolebarn gömde sig i förråd

– Min uppfattning är att barnet inte var det tilltänkta offret, säger åklagare Daniel Insulander.

En av männen i garaget dödades efter att ha träffats av tio skott. En annan av männen skadades av skott, enligt åtalet.

Efter dådet flydde skytten i en bil.

I närheten av brottsplatsen befann sig en grupp barn tillsammans med förskolepersonal. När de hörde smällarna fick barnen gå in i ett förråd och gömma sig. Flera ur personalen har berättat om att både personalen och barnen blev jätterädda.

LÄS MER: Efter dubbelmordet i Hallonbergen – polisen vädjar om tips

”Jag var särskilt rädd att det skulle hända något med barnen”, har en ur personalen berättat från polisen.

Tidigare i veckan åtalades en man i 30-årsåldern för skjutningen. Han åtalades för mord, tre fall av mordförsök och grovt vapenbrott. Han har i andra hand åtalats för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord.

Mordvapnet har inte hittats

Bland åklagarens bevisning finns DNA som säkrats i flyktbilen. Åklagaren vill inte kommentera eventuellt motiv till dådet, men enligt uppgifter i polisdokument kan det handla om en gängkonflikt.

Mordvapnet har inte hittats, och rättegången mot mannen börjar under nästa vecka.

Metro har sökt mannens advokat. I polisförhör har den nu åtalade mannen nekat till brott.

LÄS MER: Efter skjutningarna i Uppsala – rikspolischefen bjuds in

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset