Barnens smarta drag hjälpte polisen att gripa två misstänkta inbrottstjuvar. 
Barnens smarta drag hjälpte polisen att gripa två misstänkta inbrottstjuvar. 

En grupp barn var ute och letade påskägg när de såg två män springa över åkern. Sedan såg de en polishelikopter cirkulera ovanför. Då la de sig ner på marken och formade en mänsklig pil i riktningen männen sprang. Polisen i engelska Surrey har nu släppt en video som visar barnens klipska hjälp till polisen.

På långfredagen var en grupp på cirka 30 barn och vuxna ute på en åker i engelska Capel, Surrey för att leta efter påskägg. Då såg de en polishelikopter som cirkulerade ovanför. Strax insåg de att helikoptern sökte de män de sett springa över åkern och barnen lade sig ner på marken och bildade en mänsklig pil som pekade åt det håll männen hade sprungit, skriver Surreypolisen i en artikel på sin hemsida.

Personalen i helikoptern rapporterade vidare barnens information till poliser på marken och efter en kort tid kunde två personer gripas.

– Jag är säker på att det sista gruppen modiga Capel-invånare förväntat sig när de gick ut på fredagseftermiddagen var att överge påskäggsletandet för att hjälpa oss i en polisökning, men initiativet de visade visat sig vara ovärderlig, säger polisens talesperson i artikeln på Surreypolisens hemsida.

►LÄS MER:  Polis räddade livrädd sengångare från motorvägen

Polishelikoptern landade i närheten av åkern och polisen tackade barnen för deras smarta hjälp och barnen delade med sig lite av chokladen de fått i påskäggen.

De två gripna männen är nu misstänkta för inbrott.

Surreypolisen har laddat upp en video på sin Youtubesida som visar barnens uppfinningsrika hjälp till polisen:

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset