Katten på bilden har inget med händelsen att göra.
Katten på bilden har inget med händelsen att göra.

När barnbarnet behövde vård tog mormodern hand om hennes katt. Barnbarnet ville sedan ha tillbaka katten – men då vägrade hennes mormor lämna tillbaka den. Nu har fallet avgjorts i Svea hovrätt.

Den nu 25-åriga kvinnan fick kattungen av sin mamma och hennes sambo när hon var tolv år gammal. Några år senare behövde hon vård på grund av hälsoskäl. Då valde hennes mamma och moster att låta mormodern ta hand om katten, enligt Dagens Juridik.

LÄS MER: Så räddar du livet på ditt husdjur

När kvinnan senare ville ha tillbaka sin katt gick inte hennes mormor med på det. Det uppstod en diskussion om vem som egentligen ägde katten. Mormodern, som nu är i 75-årsåldern, hävdade att det var ”hela familjens katt” och att äganderätten hade övergått till henne.

Barnbarnet valde därför att stämma sin mormor vid Södertörns tingsrätt – som gick på mormoderns linje. Tingsrätten menade att hon hade haft anledning att tro att hon gjort ett så kallat ”godtrosförvärv” eftersom hennes barnbarn inte varit i skick att ta hand om ett husdjur, rapporterar Dagens Juridik.

25-åringen överklagade beslutet till hovrätten som nu ändrar tingsrättens dom. De menar att det står klart att barnbarnet är den rättmätiga ägaren till katten.

Hovrätten beslutar att mormodern ska lämna tillbaka katten till sitt barnbarn.

►LÄS MER: Nytt råttgift dödar husdjur

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset