Den äldre mannen och barnbarnet vill dela med sig av sin historia för att varna andra. Arkivbild.
Den äldre mannen och barnbarnet vill dela med sig av sin historia för att varna andra. Arkivbild.

Den äldre mannen trodde att personen som ringde var hans barnbarn som behövde hjälp med pengar, så han ställde upp. Snart var hans bankkort tömt och det stod klart att han utsatts för ett så kallat barnbarnsbedrägeri, skriver Eskilstuna-Kuriren.

I korthet gick bluffen ut på att "barnbarnet" hade problem med bilen och behövde bärgning. Han "var även förkyld", och lät därför lite konstig på rösten. Därefter kom en "kompis" och lånade kontokortet, innan "barnbarnet" ringde upp igen för att fråga om koden.

– Det här fenomenet, barnbarnsbedrägeri, är tyvärr inget ovanligt. Och precis som i det här fallet handlar det ofta om bilärenden, bärgning och sådant, säger Kenneth Wiklund på Sörmlandspolisen, till tidningen.

Det riktiga barnbarnet har skrivit ett upprört Facebookinlägg där han berättar om händelsen: "Jag är så jävla förbannad och ledsen att någon kan lura en 85-årig sjuk änkling på det här sättet".

Inlägget har delats över 300 gånger och väckt starka reaktioner. Många, även okända, människor har hört av sig och velat starta insamlingar till morfadern.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset