Barnen Saga och Caspers snabba agerande räddade livet på en 45-årig man. När mannen höll på att krossas under en husvagn lyckades de samla ihop så många campinggäster att de tillsammans kunde lyfta bort vagnen från mannen.

TT/Privat

Saga och Casper Grann Bassons insats räddade livet på 45-åringen. "Jag är självklart jättestolt över mina barns insats men också över alla som kom för att hjälpa till" säger barnens pappa Jonas Basson.

Lördagen på Mangenbadens camping utanför Molkom kunde ha slutat i tragedi då en 45-årig man hamnade under en husvagn. Mannen skulle hjälpa familjen Basson att byta fördäck på husvagnen när domkraften gav vika och han hamnade under vagnen vilket   NWT var först att skriva om.

– Jag bara skrek när jag såg vagnen komma, säger Jonas Basson till Metro.

Hans 10-åriga dotter Saga stod bara två meter bort och såg hela händelsen. Medan Jonas försökte hjälpa mannen skrek han till Saga att hämta hjälp. Hon och hennes 8-åriga lillebror Casper sprang då åt varsitt håll på campingen för att samla så många campinggäster som möjligt.

– När jag sprang hade jag halvt panik. Jag skrek spring till plats fyra det är en man som har hamnat under vår husvagn och jag försökte få så många som möjligt att komma dit, säger Saga Grann Bosson.

► LÄS MER: Pizzeria saknade stamgäst – räddade mannens liv

Folk strömmade till platsen och tillsammans lyckades campinggästerna lyfta upp den nästan två ton tunga vagnen.

– Hade inte folk strömmat till och hela campingen hjälpts åt hade det kunnat gå riktigt illa. Jag vill ge en eloge till alla inblandade, säger Jonas.

Medan de vuxna kämpade med att lyfta vagnen hindrade Saga andra barn från att gå till platsen.

– Jag höll bort alla unga för att de inte skulle se vad som hänt, säger hon.

► LÄS MER: Rebecca, 17, dog när hon räddade livet på sin vän

Mannen fördes till sjukhus med brutna revben och punkterad lunga berättar Jonas som pratade med honom på söndagskvällen.

– Han hade tur i oturen att det inträffade på en lördag då det är mycket folk här, säger Jonas.

Nu försöker familjen Basson landa efter den omskakade händelsen och Jonas är otroligt stolt över sina barn.

– Saga och Casper var jättesnabba i väg trots att de var chockade. De stannade inte och grinade trots att det var jävligtotäckt att se utan var helt fenomenala, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset