Barnmorskan Edlire Luzha och hennes kollegor ger kläder till nyfödda.
Barnmorskan Edlire Luzha och hennes kollegor ger kläder till nyfödda.

Barnmorskor på en förlossningsklinik har startat en hjärtvärmande initiativ. De samlar in bebiskläder till familjer som inte har det så bra ställt. Nu behövs fler kläder och barnmorskan Edlire Luzha efterlysning på Facebook har delats hundratals gånger.

Det händer då och då att Edlire Luzha, 28, och hennes kollegor på förlossningen och BB i Kristianstad möter föräldrar som inte har tillräckligt med kläder till sitt nyfödda barn. Så de bestämde sig för att göra något åt det.

– När de nyblivna föräldrarna ska åka hem ser vi exempelvis att de inte har ordentligt med kläder till sina nyfödda, det är ensamstående, flyktingar och familjer som inte haft mycket pengar. Då vill vi hjälpa till, säger Edlire Luzha.

LÄS MER: Bästa sätt att hjälpa behövande

De började samla in kläder redan i somras och initiativet har varit uppskattat. Minst någon gång i veckan delar de ut kläder till nyblivna föräldrar som behöver extra hjälp. Kläderna har främst kommit från personalens egna barnkläder och familj och vänner.

– En bekant till en kollega har till och med stickat kläder själv, så alla hjälper verkligen till, säger Edlire Luzha.

LÄS MER: Per och Lena skänkte sitt fredagsmys till behövande

Men nu börjar kläderna ta slut och Edlire Luzha har gått ut på sociala medier och bett om hjälp. De behöver små storlekar, som barnen kan ha på sig nu direkt. I kommentarsfältet lovordas personalens initiativ och flera skriver att de samlat ihop kläder till sjukhuset.

– Reaktionerna har varit jättepositiva, både från de som fått kläder av och de som läst inlägget och kläderna har redan börjat komma in. Det känns jättebra. Många vill hjälpa behövande familjer – eftersom det är viktigt med en bra start med ett nyfött barn, säger Edlire Luzha.

Här är Facebook-inlägget

Sökes; Babykläder storlek 50-56 önskas till BB CSK för att lämna till föräldrar som inte har ekonomisk möjlighet att köpa till deras nyfödda bebisar, kläderna ska vara hela och rena! PM mig för mer info!

Posted by Edlire Luzha on  den 5 januari 2016
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset