Mannen riskerar ett hårt fängelsestraff om han döms. Bilden har inget med fallet att göra.
Mannen riskerar ett hårt fängelsestraff om han döms. Bilden har inget med fallet att göra.

Barnskötaren i Kristianstad misstänks för sexbrott mot ett 20-tal barn. Nu åtalas han för flera fall av grov våldtäkt – där två av barnen bara var ett år gamla.

I juli greps och häktades mannen, som är i 40-årsåldern, misstänkt för våldtäkt mot barn i Kristianstad. Polis och åklagare har hela tiden varit förtegna om brotten som barnskötaren ska ha begått. Men i förra veckan avslöjade chefsåklagaren Pär Andersson att det skulle röra sig om ett 20-tal barn som blivit utsatta av mannen, rapporterar Kristianstadsbladet.

►LÄS MER: Till henne ringer anonyma pedofiler – för att undvika att begå brott

På fredagen väcktes åtal i fallet och mer detaljerade uppgifter om brotten har nu blivit offentliga. Det framgår att mannen är misstänkt för flera fall av grova våldtäkter och andra grova sexuella övergrepp mot ett 20-tal barn. Han ska även ha filmat och tagit bilder under övergreppen, polisen har beslagtagit 155 bilder och sju filmer. Därför åtalas han även för grovt barnpornografibrott.

Mannen erkänner gärningarna i stort, enligt försvararen.

– Han har varit ångerfull hela tiden. Men han har varit samarbetsvillig gentemot polis och åklagare för att berätta om allt, för att det inte ska kvarstå några tveksamheter, säger advokaten Esbjörn Svensson till TT.

I mitten av juli antastade barnskötaren en tioårig flicka på temaparken High Chaparral i Gnosjö. Händelsen var avgörande för att övergreppen skulle komma till polisens kännedom.

På grund av att mannen har samarbetat och erkänt övergreppen har polisen kunnat identifiera de utsatta barnen. Den misstänkte har arbetat på 32 förskolor i Kristianstads kommun. Brotten som han åtalas för har skett under 2014 och 2015.

LÄS MER: Erik har sex med djur: ”Jag följer inte lagen”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset