Barnsley sparkar den assisterande tränaren Tommy Wright. Arkivbild.
Barnsley sparkar den assisterande tränaren Tommy Wright. Arkivbild.

Först Englands förbundskapten Sam Allardyce. Nu får även Barnsleys assisterande tränare Tommy Wright sparken efter The Telegraphs avslöjanden inom engelsk fotboll.

Championshipklubben är inte nöjd med Tommy Wrights svar på anklagelserna om brott mot fotbollens regler för spelarövergångar. Därför får Wright lämna Barnsley.

Tidningen The Telegraphs reportrar har i ett möte med Wright utgett sig för att vara utländska affärsmän. Under detta smygfilmade möte ska Wright ha accepterat en muta på motsvarande 55 000 kronor för att hjälpa "affärsmännen" med spelarövergångar genom det förbjudna tredjepartsägandet.

Även förbundskaptenen Sam Allardyce fick lämna sitt uppdrag efter att ha sagt till "affärsmännen" att han kunde hjälpa dem att runda reglerna för tredjepartsägande.

Huvudtränaren i Championship-klubben Queens Park Rangers, den förre nederländske landslagsanfallaren Jimmy Floyd Hasselbaink, har också haft möte med "affärsmännen". Han diskuterade en resa till det fiktiva företagets huvudkontor i Singapore, en resa som han ville ha bra betalt för, enligt The Telegraph motsvarande 600 000 kronor.

Hasselbaink förnekar summan och anser inte att han gjort något fel.

"De erbjöd mig ett arvode för att hålla ett tal i Singapore. Jag kan inte se att det skulle vara något fel", säger han i ett uttalande.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset