Najib Begi märker en attitydförändring de senaste månaderna.
Najib Begi märker en attitydförändring de senaste månaderna.

Najib Begi, 21, tvingades utstå rasistiska påhopp när han jobbade i baren på O’Learys. Krogbesökare ritade hakkors och skrev ”åk hem” på kvitton. ”Jag blev jätteledsen”, säger Najib.

Lördagskvällen blev en tråkig upplevelse för 21-åriga Najib Begi. Han jobbade i baren på O’Learys i Hudiksvall när han tvingades utstå flera rasistiska påhopp.

På kvitton signerade kroggäster med hakkors och andra rasistiska symboler. Dessutom skrev de ”blatte” och ”åk hem”, berättar han.

– Jag blev upprörd och ledsen. Jag vet inte om det finns en bra framtid här.

LÄS MER: Till alla er som sprider rasistiskt skräp i min feed

Najib Begi flydde till Sverige för fyra år sedan. Redan efter ett år började han jobba. Han upplever en attitydförändring de senaste månaderna, hur folk har blivit mer hatiska mot invandrare.

– Jag kom till Sverige för att försöka få en bra framtid. Nu pratar man om registrering av människor, det brinner på asylboenden. När man ser ett sånt här hakkors på kvittot känns det väldigt jobbigt. Inte bara för min skull, utan för allas skull, säger Najib Begi.

– Vad menar de egentligen när de skriver ett hakkors på kvittot? Det känns någonstans som ett hot, fortsätter han.

Det är inte första gången Najib Begi har tvingats utstå påhopp. Han berättar om hur folk har ropat rasistiska saker efter honom när han har gått från bussen om kvällarna.

– Vart är samhället på väg? De sista tre månaderna har något hänt, säger Najib.

►LÄS MER: Rasism och köttätande går hand i hand

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Vardagsrasism