BBS Sugarlight var tillbaka som vinnare på V75 på Hagmyrens travbana utanför Hudiksvall.Peter Untersteiner lyckades överta ledningen i första sväng i en hård öppning vilket var avgörande.– BBS Sugarlight är ingen vanlig häst, sade Untersteiner sedan sjuåringen vunnit på nytt banrekord, 1.10,7.

I fjol vann BBS Sugarlight storloppen Olympiatravet och Oslo Grand Prix och sprang in hela 4,6 miljoner kronor. Inför lördagens Gulddivisionslopp hade han vunnit två lopp och tjänat knappt 500 000 kronor.

– Vi har inte haft marginalerna med oss i år. Hästen har fått dåliga startspår och möter man Nuncio och den övriga världseliten varje gång är det inte så lätt. Senast på Jägersro travade han nytt rekord med 1.09,5 men det blev ändå inga prispengar. Men så är det, förklarade norske amatörtränaren Fredrik Solberg.

I V75-3 var BBS Sugarlight stor favorit. Fredrik Solberg hade berättat för kusken Peter Untersteiner att han stjärna var tillbaka i gammal god toppform. Det gällde bara att få en bra start och det fick ekipaget.

"Tuff öppning"

– Det var en väldigt tuff öppning men vi lyckades hålla de andra hästarna utvändigt om oss och då var mycket vunnet. Men hästen blev lite väl pigg i ledningen och det gick lite väl snabbt (1.07,3/500 meter). Han var trött på upploppet men höll undan med en säker halv längd. Jag har vunnit många lopp med honom och det här är ingen vanlig häst, sade Untersteiner.

Halmstadskusken kommer mycket väl ihåg första gången han körde den svenskfödde hästen.

– Det var på Åby i januari 2014. Då hade Sugarlight tjänat drygt 300 000 kronor. Vi provade lite ny utrustning på honom och allt vände. Han radade upp segrar och det har varit en fantastisk resa som jag är väldigt tacksam över att ha fått vara med på, sa Untersteiner.

Fredrik Solberg, som bor i Fredriksstad i Norge, har fått se sin stjärna vinna 16 lopp och sprungit in 6,8 miljoner kronor sedan 2014. De flesta av segrarna är tagna i Sverige.

– BBS Sugarlight brukar vinna när han startar första gången på en ny bana. Och Hagmyren var inget undantag, sade Solberg nöjt.

– Jag tror han kommer att få en fin höst i Gulddivisionen i Sverige.

Två segrar

Peter Untersteiner vann med ytterligare en amatörtränad häst – Önas Igor i V75-5. Efter ett perfekt lopp i rygg på Etosha Boko speedade sexåringen till klar seger på 1.11,2. En rekordsänkning med hela 2,4 sekunder.

– Önas Igor var en väldigt fin häst. Jag försökte få ledningen men det var en ännu snabbare häst utvändigt. Men rygg ledaren funkade också väldigt bra, sade Untersteiner.

Utdelningen på sju rätt blev endast 725 kronor. Det blev därför ingen utdelning för vare sig sex eller fem rätt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset