"Det blir väldigt snabbt varmt inne i en bil som står i solen".
"Det blir väldigt snabbt varmt inne i en bil som står i solen".

Under fredagen larmades polisen i Kungsbacka efter att en nio månaders bebis blivit inlåst i en varm bil. Nu varnar polisen för att lämna barn och djur i bilen.

Fredagen den 13:e var årets första varma dag för många delar av landet. Men med värmen kommer också risker, varnar polisen i region Väst.

Detta, efter ett larm om en mamma som råkat låsa in sin nio månaders bebis i bilen i Kungsbacka utanför Göteborg vid tvåtiden. Bilen hade autolås och när kvinnan stängde dörren låste den sig medan nycklar och bebisen var kvar i bilen, skriver Expressen.

LÄS MER: Låste in bebis i stekhet bil – med fasttejpad napp i munnen

Utomhus var det uppemot 20 grader varmt.

– Väl framme möts vi av en mamma med panik, vilket naturligtvis är fullt förståeligt då hennes bebis är inlåst och solen värmer bilen där bebisen sitter, skriver polisen i Kungsbacka på sin Instagram.

För att inte behöva slå sönder en ruta och riskera att barnet träffades av glassplitter, kontaktade polisen en bärgare i närheten. Efter några minuter lyckades bärgaren få upp låset och bebisen, som var oskadd, kunde återförenas med sin mamma.

LÄS MER: Två barn lämnades ensamma och dog i varm bil – mamman rökte marijuana

Efter olyckshändelsen vill polisen nu varna andra från att lämna barn eller husdjur i låsta bilar.

– Även om det inte är speciellt varmt ute än så blir det väldigt snabbt varmt inne i en bil som står i solen. Lämna inga barn eller djur i bilen är ni snälla!, skriver polisen i inlägget på Instagram.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset