Här är Olivia-Grace sex månader gammal och mitt i puberteten. 
Här är Olivia-Grace sex månader gammal och mitt i puberteten. 

När Olivia-Grace bara var sex månader gammal kom ett besked som var en chock för hela familjen. En tumör hade gjort att flickan kommit i puberteten.

Rex Features
I januari i år opererades tumören bort från Olivia-Grace buk.
Rex Features
Olivia-Grace är i dag två år gammal och puberteten har stoppats.

Det var när flickans röst plötsligt fått en djupare ton som läkarna misstänkte att det kunde röra sig om en cancertumör. Ett ultraljud bekräftade farhågorna. Flickan hade en tio centimeter stor tumöt på äggstockarna som påverkade hennes hormoner och hade kastat in henne i puberteten mer än ett årtionde för tidigt.

När hon fick diagnosen hade flickan från Oxford i England redan börjat utveckla bröst och könshår och fått sin första menstruation, rapporterar Rex News.

Enligt mamman Jessica Steele Smith, 26, var det hennes modersinstinkt och envishet som gjorde att tillståndet kunde upptäckas. När hon såg dotterns svullna mage visste hon att något var fel, men fick alla diagnoser från kolik till förstoppning.

– Jag avfärdades som en orolig förstagångsmamma men när jag såg hårstråna bestämde jag mig för att gå direkt till sjukhuset, säger hon till Rex. 

När blod upptäcktes i barnets blöja vid fyra månaders ålder fick hon veta att det var en ofarlig flytning. I själva verket var det mensen som hade startat. 

För två år sedan opererades tumören bort tillsammans med hennes ena äggledare. Därefter följde en tre veckor lång cellgiftsbehandling. Hennes pubertet har kunnat stoppas och läkarna ser inga hinder för att Olivia-Grace själv ska få barn i framtiden. 

Föräldrarna hoppas nu kunna väcka uppmärksamhet för den ovanliga åkomman så att fler föräldrar ska slippa få så många felaktiga diagnoser.

► LÄS MER: Kvinna trodde hon var gravid – hade 4-kilostumör i magen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset