Bedragarna kom över 1 000 kronor.
Bedragarna kom över 1 000 kronor.

De två männen lurade en yngre man med Downs syndrom att tömma sitt bankkonto. Därefter försvann bedragarna med pengarna, rapporterar GP. Polisen vädjar till allmänheten om tips.

Händelsen inträffade i Varberg den 8 augusti. De två männen sökte upp mannen i 20-årsåldern, som har Downs syndrom, och ville att han skulle skriva under ett papper. På pappret ska det ha stått att de behövde pengar till att starta ett företag. Men det ville inte den utsatta mannen gå med på, enligt GP.

LÄS MER: Ex-kriminell: Jag tömmer ditt konto på 90 sekunder

Då bytte bedragarna taktik och övertalade honom att skänka pengar till dem i stället. Offret tog ut de 1 000 kronor han hade på sitt bankkonto. Trots att det var slut pengar på kontot insisterade bedragarna på att han skulle göra nya uttagsförsök. När de två männen fick pengarna försvann de från platsen. Där tar spåren slut.

LÄS MER: Polisen: Varning för falska poliser – så avslöjar du bluffen

Händelsen anmäldes av den utsattas mamma och rubriceras som bedrägeri. Hittills har polisen inte lyckats hitta några misstänkta för bedrägeriet. Men en av gärningsmännen fastnade på bankens övervakningskamera och bilderna har skickats vidare till alla polisområden i landet.

– Personligen tycker jag att det är fruktansvärt när människor med funktionshinder eller gamla personer utsätts för bedragare, säger Carl Svane, polisassistent vid Varbergspolisen, till GP.

Polisen vill gärna ha hjälp av allmänheten för att få fast bedragarna. De som har gjort iakttagelser som kan vara av intresse ombeds kontakta polisen på 114 14.

►LÄS MER: Grep rånare – genom att bevaka stans alla damer med rullator

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset