Tjuvarnas nya knep väcker ilska hos polisen.
Tjuvarnas nya knep väcker ilska hos polisen.

Bedragarna hittar ständigt på nya sätt att försöka lura folk på pengar. Nu använder de sig av polisens namn. ”Förjäkligt”, säger polisen Jan Olsson.

Mejlet ser ut att komma från polisen – och varnar för bedrägerier. Men i själva verket är det en bluff och tjuvarnas senaste drag för att komma åt dina pengar.

”Finns det ingen gräns för bedragarnas fräckhet?”, skriver Jan Olsson på polisen bedrägeris Facebooksida.

Avsändaradressen i bedragarmejlet innehåller ”@polisen.se” och innehållet är en text som polisen i Skåne har använt sig av för att varna främst företag om bedrägerier.

– Det ingjuter naturligtvis ett visst förtroende hos den som får det här, säger Jan Olsson på polisens nationella bedrägerienhet.

►LÄS MER: Polisen varnar för Spotify-bedragare – så avslöjar du bluffen

Mottagaren uppmanas att öppna bilagan i mejlet.

– Det ska man absolut inte göra. Då drabbas man av det vi varnar för.

Bedragarna har troligtvis fiskat upp mejlet i ett dataintrång för att sedan använda sig av det i sin brottsliga verksamhet, misstänker polisen.

– Det är förjäkligt. Chansen att lyckas med bedrägerierna ökar om man använder sig av det här. Och rent personligt triggas jag ännu mer att få stopp på dem när de utger sig för att vara poliser.

Jan Olsson säger att polisbluffmejlen bara är en del i en större brottslighet rörande grova bedrägerier. Men han kan inte gå in på några detaljer om eventuella misstänkta.

LÄS MER: Polisens varning: Öppna inte bilagan i det här mejlet

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset