Det är en myt att småbarnsföräldrar bara köper luxuöst och dyrt till barnen. Storsäljare på näthandelsföretagen Blocket och Tradera är bilbarnstolar och begagnade plagg från Polarn o Pyret.
Medvetna konsumenter som kräver kvalitet är en förklaring, rejäla utrensningar när barnen växer en annan.
– Vi märker att fler säljer av i stora sjok, 50 plagg är ingen ovanlighet, säger Frans Storm, marknadsansvarig på Blocket.
Näthandeln med begagnat formligen exploderade under förra året. På Blocket utannonserades varor för totalt 100 miljarder kronor.
– Under rubriken kläder ökade annonser med begagnade kvalitetsbarnkläder mest. Mycket är från Polarn o Pyret, men även H & M. Bilbarnstolar och barnvagnar är det som säljs snabbast, säger Storm.

FLER KVINNOR
På Tradera har man samma erfarenhet:
– Tidigare sålde vi mest hemelektronik och datorspel. Nu är det fler kvinnor än män som besöker vår hemsida. Eftersom det främst är kvinnor som handlar kläder till sig själva och barnen får det återverkningar på försäljningen, säger vd:n Jonas Nordlander.
På Traderas sajt går Polarn o Pyrets kläder åt i mer än dubbelt så stor utsträckning som de fashionabla jättarna Gucci och Dior.
Det förekommer även att människor hamstrar plagg från Polarn o Pyrets limiterade kollektioner. Sedan säljer de dem dyrare på nätet och tjänar en hacka.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset