19-åring hittad efter 60 timmar.
19-åring hittad efter 60 timmar.

En 19-årig man som legat begravd i rasmassorna efter ett jordskred i södra Kina har hittats vid liv – efter 60 timmar under rasmassorna.

En 19-årig man som legat begravd i rasmassorna efter jordskredet i södra Kina har hittats vid liv – efter 60 timmar under rasmassorna.

►LÄS MER: Jättelikt jordskred i Shenzhen

Det har gått snart tre dagar sedan ett industriområde och flera bostadshus i Shenzhen i södra Kina begravdes av ett kraftigt jordskred. Över 70 personer saknas fortfarande.

Nu har 19-årige Tian Zeming, en migrantarbetere från sydvästra Kina hittat levande. Han ska ha varit mycket svag när han hittades under ett tak men nu uppges hans tillsånd vara stabilt. Enligt läkare riskerar han att förlora ett ben, skriver TT.

Bredvid Tian Zeming hittades en annan man, som senare dödförklarades.

Omkring 900 människor evakuerades på söndagen när jord och skräp sköljde över distriktet och utlöste en explosion i en naturgasledning. Tusentals personer har sedan hjälpt till i räddningsarbetet.

Jordskredet inträffade enligt statliga medier på grund av att jord som blivit över vid arbetsplatser lagrats på ett fel sätt, skriver TT.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset