Vi måste prata om brevbärarnas ohållbara arbetssituation. Behandla oss med respekt – det kostar ingenting att vara trevlig, skriver insändarskribenten.

Jag är 25 år och har redan förslitningsskador i axlar, rygg och knän. Därför tänkte jag uppmärksamma er om brevbärarnas ohållbara arbetssituation.

Till att börja med kan vi prata om lägenhetsnummer. Lägenhetsnummer är ett verktyg som vi använder oss av och det hjälper väldigt mycket när de står på breven, vilket det inte alltid gör. Ibland är de till och med fel.

Jag vill även uppmärksamma alla att ha sitt namn på dörren eller postfacket även om man bor c/o. Det är helt omöjligt för oss att veta var ni bor om vi inte hittar ert namn. Har ni ett företag som får post till er adress? Se till att det också står. Vill ni inte ha reklam? Se till att det klart och tydligt står. Vill ni inte ha gratistidningar? Se till att det står.

Ramlar någon av dessa lappar ner, sätt upp en ny. Om ni inte har dessa lappar uppsatta tycker inte jag att ni har rätt att skälla på oss. Självklart kan det bli fel ibland och då får ni gärna säga det, inte skrika det eller slänga det ni inte vill ha på oss (ja, det har hänt). Vi är människor, vi kan göra fel ibland. Men pratar du med oss och behandlar oss som en människa så kan vi, med största säkerhet, hjälpa dig med det som stör dig.

Jag skulle kunna skriva en bok om all skit som jag och mina kollegor blivit utsatta för. Fortsätter det i den här takten så kommer det inte finnas några brevbärare kvar och vad gör ni då? Tänk på att vi är ute och delar ut er post året runt: i regn, blåst och snöstorm.

Många av de människor du möter varje dag bidrar till ditt liv på ett eller annat sätt. Ta till vara på de personerna och tänk på hur livet skulle vara utan dem. Det kostar faktiskt ingenting att vara trevlig.

Sliten brevbärare

Vill du nå ut till Metros miljonpublik? Läs här om hur du gör för att skicka in en insändare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset